Web Analytics Made Easy - Statcounter

«محمد بن سلمان»، ولی عهد سعودی، شیخ «تمیم بن حمد آل ثانی»، امیر قطر و شیخ «محمد بن زاید»، ولی‌عهد ابوظبی از روز سه شنبه هفته جاری طی چند هفته، پشت سر هم به واشنگتن خواهند رفت، اما بعید است این دیدارها بحران بلندمدت بین متحدان واشنگتن در منطقه خلیج (فارس) را حل کند.
خبرگزاری رویترز در گزارشی در این باره آورده است: آمریکا به دنبال از بین بردن اختلاف قطر با دیگر کشورهای عربی است بخصوص که این اختلاف به شکاف در شورای همکاری خلیج (فارس) و آسیب زدن به تلاش‌های آمریکا در حفظ جبهه‌ای قدرتمند در مقابله با ایران منجر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


آمریکا امیدوار بود که امسال میزبان نشستی با حضور سران شورای همکاری خلیج (فارس) باشد اما در حالی که اختلافات کماکان وجود دارد چشم انداز برگزاری این نشست ضعیف است.
یک مقام ارشد دولت آمریکا می‌گوید طرف‌های بحران خلیج (فارس) با هم اتفاق نظر ندارند، آنها آماده حل این بحران نیستند.
عربستان، امارات، بحرین و مصر در ژوئن سال 2017 روابط تجاری وسیاسی خود را با قطر، قطع و آن را به حمایت از ایران و تروریسم متهم کردند قطر این اتهامات را رد کرده و گفته که تحریم‌ها تلاشی برای تعرض به حاکمیت و سرکوب حمایت آن از ایجاد اصلاحات است.
ائتلاف‌های واشنگتن با طرفین بحران قوی است در قطر یک پایگاه هوایی آمریکایی وجود دارد که بزرگ‌ترین پایگاه آن در منطقه محسوب می‌شود و نقش مهمی در حمله نظامی علیه داعش در سوریه و عراق ایفا کرده است.
همزمان دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا هم روابط قوی با عربستان و امارات دارد.

اختلاف با قطر احتمالا در راس مباحث بن سلمان در واشنگتن نیست
محمد بن سلمان، ولی‌عهد سعودی روز سه شنبه با ترامپ در واشنگتن دیدار می‌کند و به گفته دیپلمات‌ها اختلاف با قطر ترجیحا در راس مسائل مورد گفت‌وگوی بن سلمان نیست.
پس از آن شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر در دهم آوریل در کاخ سفید به دیدار ترامپ می‌رود.
یک مقام ارشد دولت آمریکا گفت که شیخ محمد بن زاید، ولی عهد ابوظبی نیز درخواست دیدار با ترامپ پس از ملاقات رئیس جمهور آمریکا با امیر قطر را مطرح کرده است.
در اصل قرار بود که شیخ محمد بن زاید در 27 مارس با ترامپ دیدار کند.
این مسئول آمریکایی گفت، محمد بن زاید از ترامپ خواست آخرین نفری باشد که با او ملاقات می‌کند از همین رو هنوز موعد جدید آن مشخص نیست.
انتظار می‌رود که رهبران کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس با ترامپ درباره رویارویی با ایران و مبارزه با افراط گرایی اسلامی و تعمیق شراکت اقتصادی و نظامی با آمریکا سخن بگویند.
یک مقام ارشد سابق در آمریکا گفت: بعید است که موافقت شرکای عرب حاشیه خلیج فارس با برگزاری نشست دیگری بین آمریکا و شورای همکاری خلیج (فارس) به میزبانی ترامپ در کمپ دیوید که دستاورد زیادی داشته باشد.
تحریم‌های چهار کشور عربی علیه قطر به واردات این کشور صدمه زده و منجر به خروج میلیاردها دلار از سپرده‌ها در بانک‌های قطری شده است.
قطر بزرگ‌ترین صادر کننده گاز طبیعی مایع در جهان مسیرهای تجاری جدیدی را توسعه داده و ده ها میلیارد دلار از صندوق ثروت عظیم خود را برای حمایت از بانک‌ها تزریق کرده است.
امارات از آنچه حمایت قطر از اسلام‌گراها در منطقه می‌خواند احساس خشم می‌کند .

نگرانی دولت ترامپ از اختلاف بین شیخ نشین‌ها
دولت ترامپ نگران است که اختلاف بین متحدان عرب آمریکا به نفع ایران در کشمکش بر سر نفوذ در خاورمیانه تمام شود.
تاکنون عربستان و امارات احساس نمی‌کنند خواسته‌های آنها برای حل اختلاف عملی شده است در آغاز بحران چهار کشور تحریم کننده قطر لیستی از درخواست‌های 13 گانه خود را از دوحه تهیه کردند که از جمله آن بستن کانال الجزیره و کاهش روابط دوحه با ایران بود.
«رابرت مالی»، رئیس گروه بحران‌های بین المللی در آمریکا گفت: به رغم افزایش فشارهای قطر در واشنگتن، ریاض و ابوظبی، اختلافات را علت ساده ای برای دلخوری و نه مشکلی بزرگ قلمداد کردند و واشنگتن گفته اگر این اختلاف بر منافع آمریکا تاثیر نگذارد می‌توانند برای مدت طولانی با آن سر کنند.
مالی که اخیرا با مقامات سعودی دیدار داشت، افزود: ریاض و ابوظبی می‌خواهند با بحران قطر به گونه ای برخورد کنند که گویی موضوعی نیست که نیاز به اهتمام فوری داشته باشد.
ترامپ در ابتدا در صف عربستان و امارات بود اما سپس از موضع خود پایین آمده و خواهان اتحاد عرب‌های حاشیه خلیج فارس شد و این امر تحت فشار «رکس تیلرسون»، وزیر خارجه آمریکا و جیمز ماتیس، وزیر دفاع آمریکا صورت گرفت و از همین رو حمایت واشنگتن از اعتماد قطر بیش تر شد.
یک مقام ارشد آمریکایی که از تلاش‌های میانجیگرانه آمریکا در این خصوص آگاه است، گفت: هنوز بین متحدان عرب حاشیه خلیج (فارس) برای آغاز گفت وگو آمادگی وجود دارد.
وی افزود: آنها (اعراب خلیج فارس) حالا فهمیدند که این قضیه تنها به نفع ایران، سوریه و روسیه تمام شده و حالا زمان آن رسیده که برای چگونگی حل این قضیه تفکر کرد.
این منبع اظهار داشت: عرب‌های خلیج فارس به حساب عقل خود ضرورت حل اختلافات را درک کردند و اینکه که اگر تشدید شود بر همه امور تاثیر منفی خواهد گذاشت اگرچه از لحاظ احساسی بدشان نمی آید که روند کنونی ادامه پیدا کند.
 

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: قطر واشنگتن کشورهای عربی ایران دولت آمریکا بحرین مصر تروریسم سوریه عراق دولت رئیس جمهور آمریکا عربستان کاخ سفید رئیس جمهور حاشیه خلیج فارس خلیج فارس واردات دلار گاز جهان ثروت خشم خاورمیانه وزیر خارجه آمریکا وزیر دفاع روسیه ایران عربستان آمریکا ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۷۳۵۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تنگسیری: آمریکایی‌ها دیگر جایی در خلیج فارس ندارند + فیلم

فرمانده نیروی دریایی سپاه گفت: ما در این خلیج فارس ماندگار هستیم انگیسی‌ها رفتند، آمریکایی‌ها هم خواهند رفت چرا که بیگانگان جایشان در این منطقه نیست، این منطقه تنها جای ما و کشورهای مسلمان منطقه خواهد بود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، دریادار علیرضا تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در حاشیه جشنواره خلیج فارس در جمع خبرنگاران با بیان اینکه امنیت در خلیج فارس برقرار است، اظهار داشت: خلیج فارس محلی برای ایجاد وحدت بین کشورهای مسلمان منطقه با ایران اسلامی است.

وی افزود: ما طولانی ترین ساحل را در خلیج فارس دارا هستیم و بیشترین جزایر راهبردی در این منطقه حساس قرار دارد، خلیج فارس، خلیج فارس بوده، هست و خواهد ماند و افتخار می‌کنیم در این خلیج فارس امنیت خوبی را برقرار می‌کنیم.

سپاه: اگر کشوری نفتکشی از ایران ببرد جبران خواهیم کرد

فرمانده نیروی دریایی سپاه گفت: روز خلیج فارس یعنی روزی که ما خلیج فارس را از دست امپریالیسمی که در منطقه حاضر بود (پرتغالی‌ها) آزاد کردیم، پرتغالی‌ها 127 سال در این منطقه بودند اما ما ماندیم و آنها رفتند.

وی تصریح کرد : ما در این خلیج فارس ماندگار هستیم انگیسی‌ها رفتند، آمریکایی‌ها هم خواهند رفت چرا که بیگانگان جایشان در این منطقه نیست، این منطقه تنها جای ما و کشورهای مسلمان منطقه خواهد بود.

.

انتهای پیام/864/.

دیگر خبرها

  • خلیج‌فارس تاریخ سربلند ملت ایران است
  • نیاز شورای همکاری خلیج فارس به تهران برای تحقق چشم‌انداز جدید خود
  • برنامه‌های آمریکا و اروپا برای نفوذ در قفقاز
  • اختلاف دو وزارتخانه بر سر تغییر نام استقلال
  • مسقط، مهم ترین تسهیل کننده دیدارهای غیرمستقیم ایران و آمریکا / چرا عمان تمایلی به نمایش قدرت دیپلماتیک خود ندارد؟/ عمان کانال گفت و گوی غیرمستقیم میان تهران-واشنگتن را باز نگاه داشته است
  • پیام امیرعبداللهیان به مناسبت «روز ملی خلیج فارس»
  • پیام امیرعبداللهیان به همایش روز ملی خلیج فارس
  • تنگسیری: آمریکایی‌ها دیگر جایی در خلیج فارس ندارند + فیلم
  • تلاش آمریکا برای در اختیار گرفتن خلیج فارس محقق نمی‌شود
  • اختلاف ها حل نشد اما واشنگتن و پکن مسیر گفت و گو را انتخاب کردند