Web Analytics Made Easy - Statcounter

«پیرمحمد ملازهی» تحلیلگر ارشد مسائل جنوب آسیا با اشاره به مذاکرات طالبان و آمریکا در قطر و واگذاری مدیریت فرودگاه کابل به امارات در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: قبل از هر چیز باید به این نکته اشاره کنم که طالبان و آمریکا در دوحه توافق کردند که برخی از مسائل را به صورت مشترک حل و فصل کنند و در همان توافق تعهداتی برای دو طرف مشخص شد و چندی بعد هم شاهد بودیم که آنها قدرت را در کابل به دست گرفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

واقعیت این است که هم آمریکا و هم طالبان انتظاراتی را از یکدیگر داشته و دارند که بخشی از آنها به نظر می‌رسد تامین نشده است؛ به عنوان مثال ایالات متحده به دنبال آن بود که داعش منافع دشمنان واشنگتن مانند چین و روسیه را هدف قرار دهد و طالبان هم با آنها مقابله کند که هنوز اجرایی شدن این پروژه مشخص نیست. در سوی دیگر قرار بر این بود تا طالبان یک دولت مشارکتی را روی کار بیاورند که این موضوع هم انجام نشد و به همین دلیل معتقدم که بخشی از توافق دوحه توسط طرفین عملیاتی نشده است.

وی ادامه داد: به عنوان مثال همچنان بودجه افغانستان و پول‌های این کشور توسط آمریکایی‌ها بلوکه شده که بخشی از این مسائل به سیاست مربوط است و بخشی دیگر حول محور امنیت قابلیت تحلیل دارد. با توجه به این وضعیت، مجدداً شاهد ورود قطر به این پرونده هستیم تا شاید دوحه بتواند مشکلات را حل و فصل کند تا در نهایت فاجعه انسانی برطرف شود اما مسئله اینجاست که هنوز هیچکدام از این تعهدات عملیاتی نشده است. در این میان ایالات متحده به دنبال آن است تا مطمئن شود چین و روسیه خلاء قدرت را در افغانستان پر نمی‌کنند و به همین دلیل شاهد شروع مذاکرات جدید میان دو طرف در قطر هستیم. بر این اساس آمریکایی‌ها به دنبال آن هستند تا بتوانند افغانستان را از طریق کشورهای همسو با خود هدایت کرده و جلو ببرند اما اختلافاتی که در میان دولت‌های حاشیه خلیج فارس وجود دارد نشان از پیچیده شدن اوضاع خواهد بود.

این کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: رقابت میان قطر و عربستان و همچنین قطر با امارات در وضعیت کنونی تشدید شده است که این موضوع می‌تواند پرونده افغانستان را با پیچیدگی‌های جدید روبه‌رو کند. این که می‌بینیم اماراتی‌ها در پشت پرده بر سر تصاحب فرودگاه کابل با طالبان مذاکره می‌کنند، دقیقاً نشان می‌دهد که رقابت میان دوحه و ابوظبی در حال تشدید شدن است و از سوی دیگر چین، روسیه و اروپا هم به دنبال تعمیق نفوذ سیاسی، اقتصادی و امنیتی خود در افغانستانی هستند که حالا طالبان بر آن حکم‌فرمایی می‌کند. آنها هم به دنبال تغییر اوضاع به نفع خود هستند به انضمام اینکه بودجه هنگفت کشورهای عربی مانند امارات یا قطر باعث شده تا طالبان به سمت آنها کشش پیدا کند. در این میان پرسشی که مطرح می‌شود این است که چه زمانی بودجه افغانستان توسط ایالات متحده آزاد می‌شود؟ پاسخ به این پرسش قدری مشکل است اما به نظرم مذاکراتی که در دوحه جریان دارد به دنبال مرتفع کردن مشکلات میان کابل و واشنگتن است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: بدون تردید دیر یا زود بودجه افغانستان آزاد خواهد شد و وضعیت به دلیل اینکه به شدت بحرانی است، از این حالت خارج خواهد شد. توجه داشته باشید علاوه بر کشورهای اروپایی، بسیاری از نهادهای بین‌المللی هم در مورد وضعیت انسانی و اقتصادی افغانستان هشدار داده‌اند و به نظرم ایالات متحده نمی‌خواهد به عنوان برهم زننده نظم عمومی افغانستان شناخته شود. از این رو به احتمال زیاد آزادسازی پول‌های بلوکه شده به زودی انجام خواهد شد. از سوی دیگر وضعیت کنونی می‌تواند برای همسایگان افغانستان مانند جمهوری اسلامی ایران هم مهم و مفید باشد. ایران می‌تواند به بهبود اوضاع اقتصادی و سیاسی افغانستان کمک کند و به نظرم بهترین مؤلفه، شروع بحث صادرات است. از این منظر اگر یک هماهنگی سنجیده در دستور کار قرار بگیرد، می‌توانیم به بهبود شرایط افغانستان کمک کرده و منافع اقتصادی و سیاسی خود را نیز تامین کنیم.

انتهای پیام/

منبع: ایلنا

کلیدواژه: افغانستان ایران پاکستان طالبان قطر آمریکا کابل دوحه امارات متحده عربی ایالات متحده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۹۸۱۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علی عسکری: استقلال باید در ابعاد ملی، منطقه‌ای و جهانی جزو برترین‌ها باشد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا و به نقل از روابط‌عمومی شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس، در این جلسه که در محل دفتر این گروه برگزار شد، علی عسکری، با اشاره به اهمیت رقابت تیم‌های بزرگ در عرصه داخلی، این مهم را موجب تقویت فوتبال ایران در عرصه‌های بین‌المللی دانست و اظهار داشت: صنعت خودروسازی در آلمان به این دلیل از آمریکا پیش افتاد که دو شرکت بنز و بی‌ام‌و با هم رقابت می‌کردند و این رقابت موجل رشد این صنعت در عرصه جهانی شد. در حوزه فوتبال هم معتقدیم رقابت داخلی برای موفقیت جهانی بسیار مؤثر است، همچنین معتقدیم تیم‌های محبوب ملت باید مورد توجه باشند.

وی با بیان اینکه استقلال ایران باید در ابعاد ملی، منطقه‌ای، آسیایی و جهانی جزو برترین‌ها باشد، تصریح کرد: گروه صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس در حمایت از تیم استقلال ایران جدی است و ما نیز با توکل به خدا و توسل به معصومین و با حمایت هواداران پرشور استقلال ان‌شاءالله به سمت توفیقات ورزشی در عرصه‌های جهانی خواهیم رفت.

مدیرعامل گروه صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس، موفقیت تیم‌های ورزشی و بخصوص فوتبال در عرصه‌های جهانی را موجب نشان‌دادن عظمت و اقتدار ایران در عرصه‌های بین‌المللی دانست و افزود: این موفقیت‌ها به همراه وحدت، همدلی و یکپارچگی در داخل باعث تولید قدرت ملی می‌شود و می‌بایست هر کدام از ما به نحوی برای رسیدن به این مهم تلاش کنیم.

توجه ویژه باشگاه استقلال به حوزه فرهنگی از مواردی بود که در این جلسه موردبحث و بررسی قرار گرفت.این جلسه با حضور علی عسکری، رشید سمیعی، مهدی حیدرزاده، مهدی افضلی، علی خطیر، احمد شهریاری، حسین پناهیان، مهدی قربانی و مهدی سالم برگزار شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حمله تروریستی به مسجد شیعیان در هرات و دو نکته مهم
  • تشدید اختلاف میان انگلیس و امارات بر سر سودان
  • طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده اند
  • کابل: به کسی اجازه تخریب وحدت ملی در افغانستان را نمی‌دهیم
  • سفیر چین: روابط پکن و کابل در بهترین حالت قرار دارد
  • کابل خطاب به مسکو: حکومت افغانستان فراگیر است
  • سپاه بزرگ‌ترین نیروی ضد تروریسم جهان است/ آمریکا به دنبال آتش بس در غزه نیست
  • سپاه بزرگترین نیروی ضد تروریسم جهان است/ آمریکا به دنبال آتش بس در غزه نیست
  • قزاقستان: کشورهای مختلف به برقراری روابط با کابل تمایل دارند
  • علی عسکری: استقلال باید در ابعاد ملی، منطقه‌ای و جهانی جزو برترین‌ها باشد